Om bogen
Bakterier, arkæer, alger, svampe og protozoer - det vrimler med mikroskopisk liv i og omkring os.
Mikroskopisk liv giver indblik i mikroorganismernes verden. Den handler om de forskellige typer af mikroorganismer, om hvordan de har udviklet sig og hvordan de ser ud og lever. Deres betydning for havets fødekæder og omsætning af stof og energi bliver gennemgået, ligesom deres evne til både at fremkalde og at bekæmpe sygdom.
Mikrobiologiske arbejdsmetoder bliver præsenteret, og med eksempler fra produktion af øl, enzymer, mælkevarer og medicin belyser bogen hvordan mikroorganismer kan udnyttes i industrien.
Bogen er skrevet i et klart og letforståeligt sprog og er velegnet til projektarbejde. Den henvender sig til biologiundervisningen på alle de gymnasiale uddannelsers B- og A-niveau og kan også anvendes i læreruddannelsens linjefagsundervisning i biologi og natur-teknik.
På denne side findes figurer fra bogen, netadresser, vejledninger til forskellige eksperimenter med mikroorganismer og opskrifter på fremstilling af vækstmedier.
I bogen henvises der til disse eksperimenter hvor det er relevant.